«Η τελεία»

Με αφορμή το βιβλίο της Γλώσσας, της Μελέτης Περιβάλλοντος και της αρχικής μας γνωριμίας, ασχοληθήκαμε με ένα ιδιαίτερο βιβλίο, την  «Τελεία».

 

Οι στόχοι ήταν πολλοί…

  • Να καταλάβουμε ότι όλοι μπορούμε να καταφέρουμε πράγματα, αρκεί να πιστέψουμε στον εαυτό μας.
  • Να θυμηθούμε τον αντίστοιχο κανόνα της τάξης που λέει ότι είναι όμορφο να προσπαθούμε με υπομονή και επιμονή να καταφέρουμε πράγματα στην καθημερινότητά μας.
  • Να συμπληρώσουμε τη δική μας καρτέλα γνωριμίας, «το φύλλο» μας, για το δέντρο του μπορώ και του θέλω για φέτος στην τάξη.
  • Να συνειδητοποιήσουμε ότι αν αφήσουμε τη φαντασία μας ελεύθερη, μπορούμε να δημιουργήσουμε πολύ όμορφα πράγματα.

Έτσι λοιπόν, πριν διαβάσουμε το βιβλίο, πήραμε στα χέρια μας μια λευκή κόλλα που πάνω ήταν σημειωμένη μια μεγάλη τελεία. Η τελεία αυτή έπρεπε να είναι ένα στοιχείο της ζωγραφιάς που θα κάναμε. Έπρεπε δηλαδή να συνεχίσουμε να ζωγραφίζουμε με αφορμή την τελεία, αφήνοντας  τη φαντασία μας ελεύθερη να δημιουργήσει μια μεγαλύτερη ζωγραφιά!

Οι ζωγραφιές που προέκυψαν είναι οι εξής:

Αφού καταλάβαμε ότι όλοι μπορούμε να δημιουργήσουμε από το τίποτα… μια υπέροχη ζωγραφιά, διαβάσαμε το βιβλίο με τη μικρή Λία που ζωγράφισε τις πιο όμορφες και ευφάνταστες τελείες. Αυτό μας έδωσε τη δύναμη να ελπίσουμε ότι όλοι μπορούμε να καταφέρουμε πράγματα ακόμη και αν δεν το γνωρίζουμε.

Στο σπίτι συμπληρώσαμε με τη βοήθεια των γονιών μας το παρακάτω φύλλο προκειμένου να γνωρίσουμε λίγο περισσότερο τον εαυτό μας. Αφορούσε τι μπορούμε να κάνουμε καλά, δηλαδή σε τι πιστεύουμε ότι είμαστε καλοί και ποιος είναι ο στόχος μας φέτος για αυτή την σχολική χρονιά: 

Έπειτα, έγινε η παρουσίασή του στην τάξη και μπήκαν όλα τα φύλλα στο δέντρο του μπορώ και θέλω.

Η τελευταία δραστηριότητα της δράσης αυτής ήταν η κατασκευή κουκουβάγιας, από χαρτόνι χαρτιού υγείας. Κάθε μια κουκουβάγια αντιπροσωπεύει έναν μικρό σοφό, έναν από εμάς! … Άλλωστε η Βάγια η Κουκουβάγια είναι και οδηγός μας στο μάθημα της Γλώσσας για φέτος και θέλαμε θεματικά να είμαστε κοντά.

Το δέντρο αυτό αποτέλεσε και το παρουσιολόγιο της τάξης μας, αφού κάθε κουκουβάγια είχε και τη φωτογραφία μας…!

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *